Pstruh v žltej omáčke.

Pstruh v žltej omáčke.

Potrebujeme :  

Pstruh 2ks
Citrón 1ks
Cibuľu 2ks
Maslo 
Cesnak 1 struk
Soľ, korenie 
Postup: Pstruha umyjeme osušíme, okoreníme, vyplníme ho plátkami masla, cibule, citróna a cesnaku. Na spodok plechu nakrájame jednu cibuľu, rozložíme ju tak aby bol pstruh na nej celý. Dáme piecť pri 200°C na 20minút, potom rúru stiahneme na 180°C a už len dopečieme kožu do chrumkava.

Žltá omáčka.

Potrebujeme: 

1/8 l vínneho octu
1/4 l bieleho vína
3 žĺtky 
mrkvu 1ks
petržlen 1ks
klinčeky  2ks
soľ podľa chuti.

Postup:

Dáme variť ocot, víno, zeleninu a klinčeky. Keď je zelenina uvarená, zmes scedíme a dáme na vodný kúpeľ. Keď je zmes vo vodnom kúpeli zašľaháme do nej 3 žĺtky a varíme ešte pri stálom miešaní cca 5 minút. 

Pstruha podávame s ľubovoľnou prílohou na akú máme práve chuť :) 
Ja ho mám rád s hriankou.  
Dobrú chuť.