Pstruh v žltej omáčke.
Potrebujeme :
Pstruh 2ks
Citrón 1ks
Cibuľu 2ks
Maslo
Cesnak 1 struk
Soľ, korenie
Postup: Pstruha umyjeme osušíme, okoreníme, vyplníme ho plátkami masla, cibule, citróna a cesnaku. Na spodok plechu nakrájame jednu cibuľu, rozložíme ju tak aby bol pstruh na nej celý. Dáme piecť pri 200°C na 20minút, potom rúru stiahneme na 180°C a už len dopečieme kožu do chrumkava.
Žltá omáčka.
Potrebujeme:
1/8 l vínneho octu
1/4 l bieleho vína
3 žĺtky
mrkvu 1ks
petržlen 1ks
klinčeky 2ks
soľ podľa chuti.
Postup:
Dáme variť ocot, víno, zeleninu a klinčeky. Keď je zelenina uvarená, zmes scedíme a dáme na vodný kúpeľ. Keď je zmes vo vodnom kúpeli zašľaháme do nej 3 žĺtky a varíme ešte pri stálom miešaní cca 5 minút.
Pstruha podávame s ľubovoľnou prílohou na akú máme práve chuť :)
Ja ho mám rád s hriankou.
Dobrú chuť.
Pstruh 2ks
Citrón 1ks
Cibuľu 2ks
Maslo
Cesnak 1 struk
Soľ, korenie
Postup: Pstruha umyjeme osušíme, okoreníme, vyplníme ho plátkami masla, cibule, citróna a cesnaku. Na spodok plechu nakrájame jednu cibuľu, rozložíme ju tak aby bol pstruh na nej celý. Dáme piecť pri 200°C na 20minút, potom rúru stiahneme na 180°C a už len dopečieme kožu do chrumkava.
Žltá omáčka.
Potrebujeme:
1/8 l vínneho octu
1/4 l bieleho vína
3 žĺtky
mrkvu 1ks
petržlen 1ks
klinčeky 2ks
soľ podľa chuti.
Postup:
Dáme variť ocot, víno, zeleninu a klinčeky. Keď je zelenina uvarená, zmes scedíme a dáme na vodný kúpeľ. Keď je zmes vo vodnom kúpeli zašľaháme do nej 3 žĺtky a varíme ešte pri stálom miešaní cca 5 minút.
Pstruha podávame s ľubovoľnou prílohou na akú máme práve chuť :)
Ja ho mám rád s hriankou.
Dobrú chuť.