Knedlo vepřo zelo

Knedlo vepřo zelo

☆2kg Krkovička s kosťou
☆1kg kyslá kapusta
☆2ks cibuľa
☆soľ, korenie, rasca, cesnak, chilli

Krkovička s kosťou:
Cibuľu nakrájame tenké plátky a dáme ju na spodok pekáča. Na cibuľu položíme mäso, ktoré sme dôkladne prešpikovali slaninkou, nasolili, okorenili a potreli posekaným cesnakom s chilli a rascou . Ja ten cesnak robím tak že 2 strúčiky roztlačím nožom pridám chilli a polejem olivovým olejom a tak posekám na drobno. Pridáme masť cca 2 PL. Pečieme 3 hodiny na 150°C.
Po troch hodinách mäso odkryjeme a do vrchnej časti pekáča dáme 4PL ryže a rúru si dáme na 190C° ryžu dáme na spodok rúry a počkáme kým sa začne pripekať. Pridáme do rúry mäso a udime cca 10minut. Mäso po upečení necháme odležať aspoň 15minút aj keď je ťažko odolať