Hovädzie pečene na zemiakoch a cibuľke.
Potrebuješ:
1kg Hovädzieho mäsa
1kg zemiaky
4 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
bylinkovú soľ, ja používam Mediteran od Solnicka.sk
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie cca 2 cm krúžky, cibuľu nakrájame tiež na krúžky a cesnak na drobno. Mäso umyjeme a nakrájame na rôzne tvary, krájame tak aby boli rovnako veľké. Do keramického pekáča si dáme zemiaky a posolíme ich, následne dáme cibuľu a mäso. Mäso posolíme bylinkovou soľou, ak nie je tak obyčajnou a pridáme trochu rasce a korenia. Nakoniec dáme olivový olej.
Pečieme na 190°C cca 3 hodiny.
Ak použijete obyčajný pekáč treba kontrolovať mäso každú hodinu.
1kg Hovädzieho mäsa
1kg zemiaky
4 ks cibule
3 strúčiky cesnaku
bylinkovú soľ, ja používam Mediteran od Solnicka.sk
Postup:
Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie cca 2 cm krúžky, cibuľu nakrájame tiež na krúžky a cesnak na drobno. Mäso umyjeme a nakrájame na rôzne tvary, krájame tak aby boli rovnako veľké. Do keramického pekáča si dáme zemiaky a posolíme ich, následne dáme cibuľu a mäso. Mäso posolíme bylinkovou soľou, ak nie je tak obyčajnou a pridáme trochu rasce a korenia. Nakoniec dáme olivový olej.
Pečieme na 190°C cca 3 hodiny.
Ak použijete obyčajný pekáč treba kontrolovať mäso každú hodinu.