Gulášová polievka.

Gulášová polievka.

Potrebuješ:

30g  masti 
40g  cibule 
150g hovädziny 
150g bravčoviny 
soľ, rascu, mletú papriku
1,5l vody
1ks mrkvy
1ks petržlenu
1ks zelenej papriky 
400g zemiakov
jeden malý pretlak 

Postup:

Na masti zapeníme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú papriku, hovädzinu.
Mäso hneď posolíme, pridáme rascu, mletú papriku a postrúhanú mrkvu s petržlenom. 
Keď je hovädzie mäso pripražené pridáme bravčové mäso. Poriadne premiešame a necháme zapražiť bravčovinu. Zalejeme vodou a varíme kým nie je mäso mäkké. Keď je mäso mäkké pridáme na kocky pokrájane zemiaky a  po uvarení zemiakov pridáme pretlak. 

Dobrú chuť.