Gazdova šošovica.

Gazdova šošovica.

Potrebujeme:

2 dl šošovica
1.5 l voda
0.5 citrón
200 ml smotana na šľahanie
4 zemiaky
bravčová masť
4 plátky slanina
2 pl hladká múka
mletá paprika - sladká
soľ

Postup:


Umytú šošovicu si namočíme do teplej vody, nakrájame si slaninku na drobno. Do hrnca si dáme masť a keď je rozpustená pridáme slaninku a popražíme. Do zápeku pridáme 2 PL múky, papriku a soľ. Poriadne premiešame a pridáme šošovicu aj z vodou v ktorej bola namočená. Premiešame a pridáme pokrájané zemiaky. Necháme variť a miešame. Keď sú zemiaky uvarené pridáme smotanu na šľahanie. Necháme ešte zovrieť a máme hotovo. Video recept nájdete na instagrame.