Francúzska polievka.
Potrebuješ:
250g bravčového mletého mäsa
Trochu póru (bielu časť)
1 menšiu cibuľu
1 mrkvu
1 petržlen
1 cesnak
Soľ, korenie mletú papriku
maslo na orestovanie
Postup:
Pór a cibuľu si nakrájaš na drobno a orestuješ na masle. Pridáš na drobno nakrájanú mrkvu a petržlen, všetko spolu orestuj. Následne pridaj mäso, mletú papriku, korenie, soľ a cesnak.
Zaleješ 1,5 l horúcej vody a varíš kým nebude zelenina mäkka.
Príprava polievky trvá asi 15 minút.
250g bravčového mletého mäsa
Trochu póru (bielu časť)
1 menšiu cibuľu
1 mrkvu
1 petržlen
1 cesnak
Soľ, korenie mletú papriku
maslo na orestovanie
Postup:
Pór a cibuľu si nakrájaš na drobno a orestuješ na masle. Pridáš na drobno nakrájanú mrkvu a petržlen, všetko spolu orestuj. Následne pridaj mäso, mletú papriku, korenie, soľ a cesnak.
Zaleješ 1,5 l horúcej vody a varíš kým nebude zelenina mäkka.
Príprava polievky trvá asi 15 minút.