Bravčová panenka na šípkovej omáčke.
Potrebuješ:
1ks Panenky
Bylinkovú soľ alebo klasickú
Korenie
Olivový olej na osmahnutie
Na omáčku:
40g masla, masti alebo olivového oleja (ja dávam masť)
60g hladkej múky
Voda, štipka soli
4PL šípkového lekváru
1dl mlieka
1čl cukor
šťava z pol. citróna
Postup na Panenku:
Panenku umyjeme, osušíme a stiahneme z nej blanu. Poriadne osolíme a okoreníme. Ja ju vyváľam v bylinkovej soli nemletej. Netreba sa toho báť. Do panvice si dáš olivový olej tak aby bolo pokryté celé dno panvice olejom. Keď máš zohriatý olej dáš tam panenku, stopku rozmarínu a prudko ju osmahneš z každej strany cca 4 až 5 minút. Ja ju počas 5 minút stále polohujem aby nebola na jednom mieste, pekne sa zatiahne. Panenku dáme ešte zapiecť na 8minút do rúry ktorú sme si vyhriali na 190°C.
Postup na omáčku:
Na rozpustenú masť dáme hladkú múku, trochu popražíme, zalejeme studenou vodou cca 2dl a dobre rozvaríme. Potom pridáme šípkový lekvár, mlieko, cukor, soľ. Povaríme 5 minút a pridáme šťavu z citróna.
1ks Panenky
Bylinkovú soľ alebo klasickú
Korenie
Olivový olej na osmahnutie
Na omáčku:
40g masla, masti alebo olivového oleja (ja dávam masť)
60g hladkej múky
Voda, štipka soli
4PL šípkového lekváru
1dl mlieka
1čl cukor
šťava z pol. citróna
Postup na Panenku:
Panenku umyjeme, osušíme a stiahneme z nej blanu. Poriadne osolíme a okoreníme. Ja ju vyváľam v bylinkovej soli nemletej. Netreba sa toho báť. Do panvice si dáš olivový olej tak aby bolo pokryté celé dno panvice olejom. Keď máš zohriatý olej dáš tam panenku, stopku rozmarínu a prudko ju osmahneš z každej strany cca 4 až 5 minút. Ja ju počas 5 minút stále polohujem aby nebola na jednom mieste, pekne sa zatiahne. Panenku dáme ešte zapiecť na 8minút do rúry ktorú sme si vyhriali na 190°C.
Postup na omáčku:
Na rozpustenú masť dáme hladkú múku, trochu popražíme, zalejeme studenou vodou cca 2dl a dobre rozvaríme. Potom pridáme šípkový lekvár, mlieko, cukor, soľ. Povaríme 5 minút a pridáme šťavu z citróna.